OFRII.com - Red Rocket OFRII.com - 8k wallpapers, foto OFRII.com - Samuraj - bojove umeni - zbrane OFRII.com - Svt Ponorek OFRII.com - 3D medely - 3D tisk - 3D scan OFRII.com - Akvaristika, Akvarijn ryby, Akvarijn rostliny ORFII.com - Freediving - voln potapn ORFII.com - Astrologie - horoskop, znamen, souhvzd, zvrokruhy ORFII.com - Vesmr - planety, galaxie, hvezdy ORFII.com
Menu
Reklama
AONN.cz
ORFII Freediving - volné potapeni, apnea na ofrii.com
Spřátelené Weby
1HRY.cz - hry online zdarma
NIKEE HRY, superhry, 1000her, webhry, flash hry, hry online, hry zdarma
HRY2.eu - hry online, 1000her, mimoni, planeta mimonu, herna, webhry, herni, minihry
Uloz si video Nahnoji.cz
biotechart.cz - animovane obrazky GIF z oblasti biologie, technologie a umeni
Globální mediální server TetriSys

Chakram

Čakram (také čakkar nebo čalikar) je vrhací zbraň pocházející z Indie. Zmínky o jeho používání se objevují už v eposu Mahábhárata pocházejícím z doby před naším letopočtem. V hinduistickém umění je čakram atributem boha Višnua.

V novější době proslulo jeho používáním sikhské vojenské bratrstvo Nihang, které tvořilo elitní jednotky Sikhské říše. Zbraň má podobu plochého prstence z oceli nebo mosazi s ostrou vnější hranou.

Průměr čakramů činí okolo deseti až třiceti centimetrů. Válečníci je nosili na turbanu, jehož kónický tvar umožňoval navléci na sebe čakramy různé velikosti. Zkušený bojovník dokázal zasáhnout cíl na vzdálenost sto metrů.


Z ohnivé výhně - Chakram

Meče



Reklama
© Ofrii 2012
NIKEE.net
ALYSS.cz
SIFEE.biz
ENKII.cz
OFRII.com