OFRII.com - Red Rocket OFRII.com - 8k wallpapers, foto OFRII.com - Samuraj - bojove umeni - zbrane OFRII.com - Svt Ponorek OFRII.com - 3D medely - 3D tisk - 3D scan OFRII.com - Akvaristika, Akvarijn ryby, Akvarijn rostliny ORFII.com - Freediving - voln potapn ORFII.com - Astrologie - horoskop, znamen, souhvzd, zvrokruhy ORFII.com - Vesmr - planety, galaxie, hvezdy ORFII.com
Menu
Reklama
AONN.cz
SIFEE.biz - Rick a Morty - tapety, epizody, postavy
Spřátelené Weby
1HRY.cz - hry online zdarma
NIKEE HRY, superhry, 1000her, webhry, flash hry, hry online, hry zdarma
HRY2.eu - hry online, 1000her, mimoni, planeta mimonu, herna, webhry, herni, minihry
Uloz si video Nahnoji.cz
biotechart.cz - animovane obrazky GIF z oblasti biologie, technologie a umeni
Globální mediální server TetriSys

Kukri

Kukri (Khukri, Khukuri) je tradiční a legendární zbraň nepálských Gurkhů, která byla používána obyvateli Himálají několik století až dodnes. Díky své velikosti to není ani nůž, ani mačeta či meč.

Je obávaná hlavně díky své schopnosti čisté dekapitace a amputace na jeden úder.

Jedná se o jednobřitou čepel s ostřím na vnitřní straně zahnuté čepele, která se k hrotu rozšiřuje. Legendární nejsou nejen pověsti, kterými tento nůž oplývá, ale také stoletími vypilovaná technika kovářského umění (mistr kovář nožů Kukri se nazývá "Kami")

Délka zbraně kolísá od několika centimetrů až přes půl metru (rituální a obřadní nože), obvyklá délka čepele standardní vojenské kukri bývá kolem 25 cm (10"). Hřbet nože bývá i 1 cm široký (armádní model), a díky tomu se výborně hodí například i na štípání dřeva. Těžiště bývá umístěno dle typu buď na střed, nebo na špičku - spolu s celkovým tvarem čepele tato kombinace umožňuje vést tvrdé rány i bez použití velké námahy.


Z ohnivé výhně - Kukri

Meče



Reklama
© Ofrii 2012
NIKEE.net
ALYSS.cz
SIFEE.biz
ENKII.cz
OFRII.com