OFRII.com - Red Rocket OFRII.com - 8k wallpapers, foto OFRII.com - Samuraj - bojove umeni - zbrane OFRII.com - Svt Ponorek OFRII.com - 3D medely - 3D tisk - 3D scan OFRII.com - Akvaristika, Akvarijn ryby, Akvarijn rostliny ORFII.com - Freediving - voln potapn ORFII.com - Astrologie - horoskop, znamen, souhvzd, zvrokruhy ORFII.com - Vesmr - planety, galaxie, hvezdy ORFII.com
Menu
Reklama
AONN.cz
SIFEE.biz - Black books online, tapety, epizody, postavy
Spřátelené Weby
1HRY.cz - hry online zdarma
NIKEE HRY, superhry, 1000her, webhry, flash hry, hry online, hry zdarma
HRY2.eu - hry online, 1000her, mimoni, planeta mimonu, herna, webhry, herni, minihry
Uloz si video Nahnoji.cz
biotechart.cz - animovane obrazky GIF z oblasti biologie, technologie a umeni
Globální mediální server TetriSys

Motýlí meče

Motýlí meče jsou krátké zbraně s jedním ostřím, původně z jižní Číny, které ale byly využívány i na severu.

Čepel motýlího meče je široká a dlouhá asi jako lidské předloktí, což umožňuje snadné uschování v rukávu či botě, a větší manévrovatelnost při krouživých pohybech během boje na krátkou vzdálenost. Motýlí meče jsou obvykle nošeny v párech. Pár je často nošen bok po boku v jedné pochvě, aby to vypadalo, že se jedná pouze o jednu zbraň.

Motýlí meče mají malou záštitu ochraňující ruku jejich nositele, podobně jako sai, která může být rovněž použita k blokování či zaháknutí protivníkovy zbraně. Rovněž může být použito obdobně jako boxer, pokud není třeba využít smrtící potenciál zbraně.

Tradičně je čepel broušena pouze do poloviny od prostředku k jeho špičce; toto může být viděno u všech historických exemplářů z dynastie Čching. Čepel od prostřed dolů je tupá, takže může být použita k úderům, jež nejsou smrticí, a ke krytí bez poškození ostří mečů. Motýlí meče byly většinou tvořeny specificky pro jednotlivé druhy bojových umění bez masové produkce, takže každý set mečů byl jiný, nicméně dnes mají čepel průměrně 29 cm dlouhou s rukojetí 15 cm.

Z ohnivé výhně - Motýlí meče

Meče



Reklama
© Ofrii 2012
NIKEE.net
ALYSS.cz
SIFEE.biz
ENKII.cz
OFRII.com