OFRII.com - Red Rocket OFRII.com - 8k wallpapers, foto OFRII.com - Samuraj - bojove umeni - zbrane OFRII.com - Svt Ponorek OFRII.com - 3D medely - 3D tisk - 3D scan OFRII.com - Akvaristika, Akvarijn ryby, Akvarijn rostliny ORFII.com - Freediving - voln potapn ORFII.com - Astrologie - horoskop, znamen, souhvzd, zvrokruhy ORFII.com - Vesmr - planety, galaxie, hvezdy ORFII.com
Menu
Reklama
AONN.cz
ORFII Astrologie - ofrii.com
Spřátelené Weby
1HRY.cz - hry online zdarma
NIKEE HRY, superhry, 1000her, webhry, flash hry, hry online, hry zdarma
HRY2.eu - hry online, 1000her, mimoni, planeta mimonu, herna, webhry, herni, minihry
Uloz si video Nahnoji.cz
biotechart.cz - animovane obrazky GIF z oblasti biologie, technologie a umeni
Globální mediální server TetriSys

Yatagan

Yatagan nebo yataghan (z tureckého yatağanu) je typ osmanského nože nebo krátké šavle používaného od poloviny 16. do konce 19. století. Yatagan byl široce používán v osmanském Turecku a v oblastech pod bezprostředním osmanským vlivem, jako je Balkán a Kavkaz.

Yatagan sestává z jednostranného ostří se zřetelnou přední křivkou. Čepel dosahuje od 60 centimetrů do 80 centimetrů na délku a je zakřivená dopředu. 

Někdy se sklopí dozadu až k samému konci. Zatímco zadní strana čepele je vyrobena z měkčí oceli, ostrá hrana je vyrobena z tvrdé, temperované oceli pro dlouhou životnost.

Většina yataganů pochází z období 1750–1860, Zbraň se používala k boji, ale také jako ozdobný symbol statusu tamnějších lidí.

Z ohnivé výhně - Yatagan

Meče



Reklama
© Ofrii 2012
NIKEE.net
ALYSS.cz
SIFEE.biz
ENKII.cz
OFRII.com